Skip to content

Allround begeleider high intensive care

Leiden€ 2.241 - € 3.981 per maandHigh & intensive care24-36 uur, begeleiders

Welke uitdaging ga je aan?

Welke uitdaging ga je aan?

Cliënten ondersteunen en begeleiden in de meest acute fase van hun ziekteproces en hen op weg naar herstel te helpen is hetgeen waar jij energie van krijgt. Werk je graag in een dynamische werkomgeving met complexe problematiek? Lees dan verder.


Als allround begeleider bij de high intensive care (HIC) of medium care (MC) begeleid je cliënten met ernstige psychiatrische problematiek in crisis. In deze zeer diverse functie is geen dag hetzelfde. Naast de dagelijkse begeleiding, waarin je cliënten structuur biedt en hen ondersteunt, observeer en signaleer je het gedrag van cliënten. Je begeleidt en ondersteunt de cliënten in hun proces op weg naar hun herstel. Samen met de psychiater, arts assistenten, verpleegkundigen en allround begeleiders vorm je een hecht multidisciplinair behandelteam.


En verder?

 • Motiveer en stimuleer je cliënten in hun zelfstandigheid;
 • Neem je deel aan multidisciplinaire overleggen;
 • Help je de afdeling verder te ontwikkelen;
 • Werk je in onregelmatige diensten.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van allround begeleider goed uit te kunnen voeren ben je in staat om de balans te vinden tussen empathisch handelen en begrenzen daar waar nodig is. Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en ben je stressbestendig. Daarnaast denk je graag mee over de ontwikkelingen in de behandeling van de cliënt maar ook van de afdeling en diens processen.


Verder beschik je over: 

 • Een diploma mbo of hbo diploma, bijvoorbeeld in de richting: Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening, SPH, of Social Work met uitstroom GGZ Agoog;
 • Je hebt een flexibele en cliëntgerichte instelling;
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
 • Je werkt prima zelfstandig maar door onze multidisciplinaire aanpak vind je het ook heerlijk om in teamverband te werken;
 • Je bent stressbestendig, initiatiefrijk en enthousiast om mee te denken over zorginhoudelijke ontwikkelingen en innovaties.

Hoe ziet jouw team eruit?

De zorgfunctie Acute Psychiatrie omvat naast een High Intensive Care (HIC), Medium Care kliniek, een Acute dagbehandeling en de Crisisdienst, die naast acute beoordelingen ook kortdurende intensieve behandelingen doet volgens de Intensive Home Treatment methodiek. De klinieken bieden herstel, ondersteunende zorg, behandeling en bescherming. De opname en behandeling hebben twee doelen; enerzijds het herwinnen van regie over het eigen functioneren, anderzijds het bieden van bescherming. De HIC biedt acute klinische zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder. De afdeling biedt gekwalificeerde zorg voor ruim 30 bedden waarbij wij streven naar een opnameduur variërend van enkele dagen tot maximaal 3 weken. Gekoppeld aan de HIC bevindt zich de Medium Care afdeling waar cliënten naar toe kunnen doorstromen vanuit de HIC. Deze afdeling omvat 20 bedden. Binnen deze kliniek worden cliënten opgenomen met diverse psychiatrische ziektebeelden waaronder stemmingsstoornissen, angststoornissen, psychotische stoornissen, en persoonlijkheidsstoornissen. Cliënten kunnen ook vanuit de ambulante teams van de crisisdienst worden opgenomen.


Kijk hier om alvast een indruk te krijgen.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.391,- en €4.180,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45/50 afhankelijk van opleiding en werkervaring conform CAO GGZ). Met ingang van 01-01-2024 zullen de salarissen stijgen met 2%;
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal €500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust even contact op met Tessa Hagendijk, recruiter via 06 57422913 of stuur een mail naar t.hagendijk@rivierduinen.nl.

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.


Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!

Leiden
€ 2.241 - € 3.981 per maand
High & intensive care

of