Skip to content

Ambulant psychiatrisch hulpverlener poli Jong

Leidschendam€ 2.806 - € 4.381 per maandPolikliniek Jong24 uur

Welke uitdaging ga je aan?

Behandel onze cliënten tussen de 6 en 25 jaar en sta naast ze op hun weg naar herstel. Je bent betrokken en neemt het systeem actief mee bij de behandeling en behandeldoelen. 

Poli Jong richt zich op kinderen en jongvolwassenen van 6 tot 25 jaar en biedt hoog specialistische GGZ-diagnostiek en/of hoog specialistische behandeling. Wij zijn er voor kinderen die door psychische klachten ernstige problemen ervaren, complexe zorg nodig hebben of een risicovol ziektebeeld hebben.


Als ambulant psychiatrisch hulpverlener heb je een belangrijke rol in de behandeling van onze cliënten, de ouders en hun systeem in de thuissituatie. Je formuleert in overleg met de regie behandelaar, cliënt en/of ouders de hulpvraag. Je hebt – in samenwerking met je collega-zorgprofessionals - een belangrijk aandeel in het opstellen en uitvoeren van het (deel) behandelplan. Je signaleert en intervenieert bij mogelijke crisissituaties in lopende behandeltrajecten, stabiliseert en / of schakelt zo nodig anderen in. Daarnaast verzorg je psycho-educatie aan de cliënt, de cliëntsystemen en heb je een rol in de groepstherapieën.


Je bent een uitstekende gesprekspartner voor zowel de cliënt en zijn/haar netwerk, die goed kan organiseren en coördineren!

GGZ Rivierduinen richt zich op herstelgerichte zorg. Wij willen naast onze cliënten staan in hun weg naar herstel. Echt persoonlijk contact is hierin cruciaal. We zoeken iemand die goed kan aansluiten en kan reflecteren.


En verder?

Uiteraard ben je goed in je vak en zet je je in voor het leveren van goede zorg. Daarnaast draag je als ambulant psychiatrisch hulpverlener bij aan de ontwikkeling van onze afdeling.

 • Je behandelt cliënten, de ouders en het cliënt systeem in de thuissituatie;
 • Je betrekt het systeem actief bij de behandeldoelen en behandeling;
 • Je denkt en handelt vanuit herstelgerichte zorg; vanuit deze gedachte/werkwijze werk je aan meer autonomie voor cliënten;
 • Je werkt daarbij goed samen met andere betrokken collega’s en maakt de verbinding met de overige onderdelen van de behandeling;
 • Jij bent verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering, kwaliteit en continuïteit van de begeleiding/deelbehandeling.

Wie ben jij?

Om de functie van ambulant psychiatrisch hulpverlener goed uit te kunnen voeren, ben je gericht op ontwikkeling en doortastend. Als professional hecht je veel waarde aan vernieuwing en innovatie. Je hebt een proactieve, flexibele, transparante en positieve instelling. Natuurlijk werk je graag samen met anderen, maar je bent óók goed in staat zelfstandig te acteren. Je laat creativiteit zien en weet op de juiste momenten grenzen te stellen. Je neemt verantwoordelijkheid voor goede registratie en afhandeling van de door jou geleverde zorg.


Daarnaast beschik je over:

 • Een hbo diploma Social Work / SPH / MWD met aantekening van GGZ Agoog;
 • Je hebt een AGB code of kunt deze aanvragen;
 • Bij voorkeur nascholing op het gebied van CGT en of MBT;
 • Ben je in het bezit van een SKJ registratie;
 • Relevante ervaring als ambulant of poliklinisch behandelaar binnen de K&J psychiatrie;
 • De vaardigheid om snel te schakelen en te onderbouwen waarom je bepaalde interventies in situaties juist wel of niet inzet;
 • Het vermogen om mensen en instanties proactief bij elkaar te brengen voor een beter zorgaanbod.

Hoe ziet jouw team eruit?

De specialistische polikliniek Jong behandelt jonge cliënten tot 26 jaar met complexe problematiek. Samen met alle bevlogen collega’s die hart voor onze jonge cliënten hebben, bieden wij cliënten specialistische zorg. Er wordt gewerkt volgens vijf behandelprogramma’s, namelijk: autisme, - LVB in combinatie met psychiatrie, - trauma & hechting, - angst- & stemmingsstoornissen, - persoonlijkheidsstoornissen. Wij bieden ambulante en out-reachende zorg. Er heerst een open sfeer voor intervisie en collegiaal overleg. Kinderen, jeugdigen en hun ouders worden snel en adequaat geholpen via diagnostiek en behandeling door een deskundig multidisciplinair team dat bestaat uit onder andere Psychiaters, Klin. Psycholoog, Psychotherapeut, GZ- en basispsychologen, Systeem therapeut, Vak-therapeuten (PMT en muziek) en Ambulant psychiatrisch hulpverleners. Er bestaat een goede samenwerking met de Jeugd en Gezinsteams in de regio en andere ketenpartners.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 24 uur per week;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.806,- en €4.381,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 55 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal €500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust even contact op met Dominique Janssens, recruiter via 06 51787471 of stuur een mail naar d.janssens@rivierduinen.nl

GGZ Rivierduinen

Dé aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in het noorden en midden van Zuid-Holland. Voor jonge, volwassen of juist oudere mensen met psychische klachten.

Dat doen we met 2.100 collega’s in de vertrouwde omgeving met onze wijkteams, in de acute zorg, binnen onze herstellocaties, onze poliklinieken, Eetstoornissen en het Servicebedrijf.

Maar we zijn meer dan onze locaties en cliënten. Het kloppende hart van onze organisatie wordt gevormd door onze bevlogen medewerkers. Met jarenlange ervaring of nog in opleiding. En die geven we graag de ruimte.

Want we zijn niet alleen sterk in het op maat werken met onze cliënten, maar ook met wie bij ons werkt. Zo zorgen we dat je werk vandaag én morgen bij je past. En als je wilt doorgroeien, bieden we je – met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten – alle mogelijkheid om de regie te nemen in je eigen ontwikkeling.

Samenwerken zit in ons Rivierduinen-DNA. En dat zien we breed. Binnen onze organisatie, maar ook vooral in de regio met de ketenpartners. Zo ben jij met je vakkennis steeds de onmisbare schakel in de keten. En natuurlijk binnen je eigen, multidisciplinaire team. Want door onze kleinschalige opzet en lage drempels wordt jouw inbreng gehoord.

GGZ Rivierduinen. Dat is de ruimte om het verschil te kunnen maken!

Leidschendam
€ 2.806 - € 4.381 per maand
Polikliniek Jong

of