Skip to content

Ambulant sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Gouda€ 3.241 - € 4.883 per maandIntensive home treatment32-36 uur, verpleegkundige

Welke uitdaging ga je aan?

Ben jij op zoek naar een ambulante rol, staat bij jou de mens met zijn naasten centraal, vind je het leuk om in de eigen omgeving van de cliënt te werken? Dan is de rol van sociaal psychiatrisch verpleegkundige binnen de intensive home treatment (IHT) zeker een rol voor jou!


Als Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige IHT bij Rivierduinen kom je te werken in een ambitieuze omgeving. Dagelijks heb je een belangrijk aandeel bij het opstellen, uitvoeren en evalueren van het behandelplan binnen een multidisciplinair team. Het IHT (Intensive Hometreatment Team ) biedt kortdurende crisisbehandelingen (6 weken max) voor cliënten met verschillende psychiatrische ziektebeelden en behandelstrategieën. Je werkt hierin samen met de familie en/of naasten en hebt contact met betrokken ketenpartners. Bij voorkeur behandelen we cliënten intensief in hun eigen woonomgeving waardoor een crisis kan worden voorkomen of snel en effectief kan worden opgevangen. We streven daarbij naar zoveel mogelijk continuïteit in een behandeltraject.


Het IHT is volop in ontwikkeling, we zijn al een eind op weg, maar zijn er nog niet. Samen met het team bouw je mee aan de doorontwikkeling van het IHT en kortdurende crisisbehandeling.


En verder?

 • Werk je met veel verschillende ziektebeelden;
 • Heb je een actieve deelname aan het behandelplan- en casuïstiekbesprekingen;
 • Naast je werkzaamheden bij het IHT team werk je maximaal 9 keer per kwartaal mee in de crisisdienst (buiten kantoortijd) om zo ook de verbondenheid met andere doelgroepen en psychische stoornissen te houden. Een uitdagende afwisseling van de dagelijkse werkzaamheden.

Wie ben jij?

Om de functie van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige goed uit te kunnen voeren, beschik je over:

 • Naast je HBO-Verpleegkunde heb je ook (bijna) een afgeronde SPV opleiding;
 • Je hebt een AGB code of kunt deze aanvragen;
 • Je kunt zelfstandig werken, maar ook snel schakelen om je expertise in te zetten in een team;
 • Je weet mensen en instanties bij elkaar te brengen voor een beter zorgaanbod;
 • Bezit van een rijbewijs is een pre.

Hoe ziet jouw team eruit?

De afdeling Intensive Home Treatment maakt onderdeel uit van de Zorgfunctie Acute Psychiatrie. De Acute Psychiatrie biedt diagnostiek, behandeling, bescherming en ondersteuning aan de cliënt en zijn of haar directe leefomgeving gedurende de crisis, waar mogelijk in de thuissituatie. Het doel is dat de cliënt de regie over het eigen functioneren herwint. De acute zorg kan snel op- en afgeschaald worden. De andere schakels in deze keten zijn de Crisisdienst, High Intensive Care (HIC), Medium Care (MC voor zowel volwassenen als ouderen) en Acute Dagbehandeling.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een maandelijkse beloning tussen de €3.241,- en €4.883,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 60 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal €500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust even contact op met Rianne de Boer, recruiter via 06 8302 4476 of stuur een mail naar r.deboer@rivierduinen.nl

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen is dé aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in het noorden en midden van Zuid-Holland. Voor jonge, volwassenen of juist oudere mensen met psychische klachten. Dat doen we met 2.100 collega’s in de vertrouwde omgeving met onze wijkteams, in de acute zorg, binnen onze herstellocaties, onze poliklinieken, Eetstoornissen Ursula en het servicebedrijf.


Maar we zijn meer dan onze locaties en cliënten. Het kloppende hart van onze organisatie wordt gevormd door onze bevlogen medewerkers. Met jarenlange ervaring of nog in opleiding. En die geven we graag de ruimte. Want we zijn niet alleen sterk in het op maat werken met onze cliënten, maar ook met wie bij ons werkt. Zo zorgen we dat je werk vandaag én morgen bij je past. En als je wilt doorgroeien, bieden we je – met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten – alle mogelijkheid om de regie te nemen in je eigen ontwikkeling.


Samenwerken zit in ons Rivierduinen-DNA. En dat zien we breed. Binnen onze organisatie, maar ook in de samenwerking met onze ketenpartners. Zo ben jij met je vakkennis steeds de onmisbare schakel in de keten. En natuurlijk binnen je eigen, multidisciplinaire team. Want door onze kleinschalige opzet en lage drempels wordt jouw inbreng gehoord. GGZ Rivierduinen. Dat is de ruimte om het verschil te kunnen maken!

Gouda
€ 3.241 - € 4.883 per maand
Intensive home treatment

of