Skip to content

Ambulant woonbegeleider beschermd wonen

Noordwijkerhout€ 2.181 - € 3.536 per maandBeschermd wonen32-36 uur, begeleiders

Welke uitdaging ga je aan?

Vind jij het verhaal van de cliënt ook zo interessant? Bied jij graag ondersteuning? Werk jij graag zelfstandig maar samen met cliënten? 


Als ambulant woonbegeleider ga je aan de slag bij beschermd wonen. Beschermd wonen is een plek waar wij onze cliënten begeleiding bieden in één van onze woonvormen. Deze begeleiding is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, (opnieuw) aanspraak doen op bestaande vaardigheden en ontdekken waar de krachten liggen van de cliënt. Wij bieden begeleiding die gericht is op herstel en eigen kracht. Per cliënt zal dit proces er anders uitzien, ieder heeft een eigen tempo en eigen verhaal. Dit alles wordt vormgegeven vanuit de Systematisch Relationeel Handelen (SRH) methodiek.

Wij bieden woonbegeleiding aan cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening, waaronder psychotische stoornissen, autismespectrumstoornissen en stemmingsstoornissen. Naast de psychiatrische aandoening kan er sprake zijn van een verslaving, een somatische aandoening en/of een verstandelijke beperking.


Als ambulant woonbegeleider ben jij (mede)verantwoordelijk voor het opstellen van het pad dat de cliënt gaat bewandelen. Dit is altijd in overleg en samenwerking met de cliënt. Daarnaast ga je nauw samenwerken met jouw directe collega’s op de werkvloer, het netwerk van de cliënt en leden van het betrokken wijkteam, die de behandeling aan onze cliënten bieden.


Binnen beschermd wonen zijn de cliënten onderverdeeld per zorgarrangement, waardoor de manier van begeleiden nóg beter aansluit bij de hulpvraag van de cliënt. Als ambulant woonbegeleider ga je cliënten uit één of meerdere doelgroepen begeleiden.

Ons uitgangspunt is dat de eigen kracht van mensen het belangrijkste is. Hoe wil iemand leven, wat is iemand zijn verhaal? Dit zijn vragen waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Wij ondersteunen mensen in hun kwetsbaarheid met zo veel als nodig en zo weinig als mogelijk professionele hulp, zodat zij naar tevredenheid en met succes kunnen leven.


En verder?

 • Je bent verantwoordelijk voor de zorgcoördinatie van je eigen caseload, waarbij je zorg draagt voor de planning, uitvoering en evaluatie van de begeleiding;
 • In samenspraak met je cliënt breng je de hulpvraag in kaart en stel je een individueel herstelplan op;
 • Je stuurt waar nodig collega’s aan in de uitvoering van dit herstelplan;
 • Je helpt onze cliënten om hun vaardigheden verder te ontwikkelen;
 • Je neemt preventieve maatregelen om escalatie te voorkomen en richt je op de mogelijkheden van de cliënt;
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling, de verbetering en de profilering van onze cliënten;
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling en verbetering van de zorg;
 • Je stelt overdrachts- en observatierapporten op en vanuit daar stel je ook cliënt gebonden rapportages op;
 • Je onderhoudt contact met maatschappelijke organisaties, bedrijven en het sociale netwerk.

Wie ben jij?

 • Jij hebt afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld SPH, Social Work, Maatschappelijk Werk, hbo Verpleegkunde of je bent in de afrondende fase van je opleiding;
 • Jij hebt affiniteit met de psychiatrie;
 • Je bent vaardig in het voorkomen en creatief oplossen van problemen en crisissituaties;
 • Je bent stressbesteding;
 • Je bent een teamspeler en in staat een team in beweging te krijgen;
 • Je bent bereid om, wanneer nodig, bij te scholen;
 • Onregelmatige diensten (ochtend-, avond- en nachtdiensten) zijn voor jou geen probleem;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Hoe ziet jouw team eruit?

Het team beschermd wonen Duin en Bollen (Noordwijkerhout en Katwijk) is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. Je komt in een team met 30 à 40 collega’s. Ons team bestaat uit woonbegeleiders en ambulant woonbegeleiders, die zich elke dag met veel energie inzetten. Daarnaast is er nauwe samenwerking met betrokken wijkteam.

Om onze herstelvisie nog completer te maken passen wij ook de volgende methodieken toe: Yucel en ZEEF. Binnen beschermd wonen vinden er veel ontwikkelingen plaats waar jij als nieuw teamlid van het dynamische team actief in kan mee denken.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.181 ,- en € 3.536 ,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van de bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantieuren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Voor indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag aan.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Shanice Eisden, recruiter via 06 51 80 27 56 of stuur een mail naar s.eisden@rivierduinen.nl

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen is dé aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in het noorden en midden van Zuid-Holland. Voor jonge, volwassenen of juist oudere mensen met psychische klachten. Dat doen we met 2.100 collega’s in de vertrouwde omgeving met onze wijkteams, in de acute zorg, binnen onze herstellocaties, onze poliklinieken, Eetstoornissen Ursula en het servicebedrijf.


Maar we zijn meer dan onze locaties en cliënten. Het kloppende hart van onze organisatie wordt gevormd door onze bevlogen medewerkers. Met jarenlange ervaring of nog in opleiding. En die geven we graag de ruimte. Want we zijn niet alleen sterk in het op maat werken met onze cliënten, maar ook met wie bij ons werkt. Zo zorgen we dat je werk vandaag én morgen bij je past. En als je wilt doorgroeien, bieden we je – met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten – alle mogelijkheid om de regie te nemen in je eigen ontwikkeling.


Samenwerken zit in ons Rivierduinen-DNA. En dat zien we breed. Binnen onze organisatie, maar ook in de samenwerking met onze ketenpartners. Zo ben jij met je vakkennis steeds de onmisbare schakel in de keten. En natuurlijk binnen je eigen, multidisciplinaire team. Want door onze kleinschalige opzet en lage drempels wordt jouw inbreng gehoord. GGZ Rivierduinen. Dat is de ruimte om het verschil te kunnen maken!

Noordwijkerhout
€ 2.181 - € 3.536 per maand
Beschermd wonen

of