Skip to content

ANIOS high intensive care, medium care en/of kliniek LVB

Leidschendam€ 3.835 - € 5.848 per maandHigh & intensive care32-36 uur, arts

Welke uitdaging ga je aan?

Welke uitdaging ga je aan?

Zet jouw expertise in en bouw tegelijk mee aan de verbinding van meerdere teams. Wij zijn op zoek naar een ANIOS voor de HIC, MC en Kliniek LVB in Leidschendam.


Als ANIOS bij de zorgfunctie acute psychiatrie bij GGZ Rivierduinen ben je behandelaar van cliënten die intensieve en acute zorg nodig hebben binnen een gesloten kliniek. Je bent als ANIOS verantwoordelijk voor de indicatiestelling, diagnostiek en medicamenteuze behandeling. Hierin word je gesuperviseerd door een psychiater maar we bieden je ook de ruimte om zelfstandig te werken. Je kunt aan de slag gaan op de afdeling high & intensive care (HIC), medium care (MC) of kristal kliniek (KK) óf kiezen tussen een combinatie van deze afdelingen. Vanuit jouw rol als ANIOS krijg je volop de gelegenheid om bij te dragen met nieuwe initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan het laagdrempeliger maken van familiecontact.


De cliënten die worden behandeld op de HIC komen binnen in crisis. Afhankelijk van het herstel zal de gemiddelde opnameduur variëren van enkele dagen tot weken. Aangezien de meeste van onze cliënten niet vrijwillig bij ons terecht komen en in crisis zijn, is het onze uitdaging om de behandeling en het verblijf bij ons zo prettig mogelijk te maken. Wij behandelen vanuit een herstelgerichte zorgvisie. Vanzelfsprekend is dit geen eenvoudige puzzel. Juist dat maakt je werk als ANIOS zeer uitdagend en word je iedere dag uitgedaagd om creatief te zijn in het vinden van oplossingen.

De MC is een gesloten afdeling met 20 bedden voor cliënten die hier gemiddeld nog 6 weken worden behandeld en kunnen herstellen na een doorverwijzing vanuit een andere afdeling of externe verwijzer.

Je werkt bij KK samen in een gespecialiseerd, gedreven en multidisciplinair team. De doelgroep van KK is een complexe maar ontzettend interessante en uitdagende doelgroep. De combinatie van LVB en acute psychiatrie (bijvoorbeeld psychose, suïcidaliteit, depressie, ontregeling) vraagt om behandeling en diagnostiek op maat.


Dit doe je door:

 • Intakegesprekken te voeren, doe je de diagnostiek en stel je de cliënt in op medicatie;
 • Stel je het behandelplan of en draag je hier de verantwoordelijkheid voor en voer je het traject uit samen met jouw collega’s;
 • Verricht je bereikbaarheidsdiensten of crisisdiensten (beiden in de voorwacht) buiten kantoortijd.

In de rol van ANIOS kun je veel ervaring op doen en leren van collega’s. Je gaat werken onder supervisie van een psychiater en neemt deel aan ons arts assistenten onderwijs.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van ANIOS goed uit te kunnen voeren heb je affiniteit met de doelgroep en met de acute psychiatrie. Kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team en daarnaast stel je je flexibel op.


Verder beschik je over:

 • Een afgeronde universitaire opleiding tot basisarts (BIG-geregistreerd);
 • Een AGB code of je kunt deze aanvragen;
 • Ervaring in de psychiatrie

Waar ga je werken?

De zorgfunctie Acute psychiatrie in Leidschendam kent drie gesloten opname klinieken voor volwassenen en ouderen: de High Intensive Care (HIC), Kliniek Kristal (KK) voor volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en de Medium Care (MC) voor volwassenen. De HIC biedt acute klinische zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder waarbij we streven naar een opnameduur variërend van enkele dagen tot maximaal 3 weken. Bij de afdeling Medium care worden cliënten gemiddeld 6 weken behandeld. 


Kijk hier om alvast een indruk te krijgen van GGZ Rivierduinen.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar tussen de 24 tot 36 uur (afhankelijk van je wensen) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €4.027,- en €6.141,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 conform CAO GGZ). Met ingang van 01-01-2024 zullen de salarissen stijgen met 2%;
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal €500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust even contact op met Tessa Hagendijk, recruiter via 06 57422913 of stuur een mail naar t.hagendijk@rivierduinen.nl

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.


Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!

Leidschendam
€ 3.835 - € 5.848 per maand
High & intensive care

of