Skip to content

Casemanager FACT-team Gouda

Gouda€ 2.677 - € 4.180 per maandWijkteam24-32 uur, verpleegkundige

Welke uitdaging ga je aan?

Welke uitdaging ga je aan?

Ondersteun onze cliënten in hun herstelproces. Als casemanager in ons FACT- team Gouda behandel en begeleid je cliënten met ernstige psychische aandoeningen bij hun thuis of op de polikliniek. 


Als casemanager ben je verantwoordelijk voor de zorgcoördinatie van de cliënten die in zorg zijn bij het FACT-team Gouda. Elke dag start je met een kort collegiaal overleg waarin je met het team de caseload bespreekt. Vervolgens leg jij je huisbezoeken af of je spreekt cliënten in de polikliniek. 


Dit doe je door;

 • Het ziektebeeld van de cliënt volgens de FACT-methodiek te signaleren en te onderzoeken;
 • Het signaleren van somatische complicaties en andere veranderingen in het gehele toestandsbeeld;
 • Behandelplannen te schrijven die je periodiek bespreekt met het behandelteam en je draagt zorg voor een volledige en goed overdraagbare verslaglegging en rapportage;
 • Contact te onderhouden ten behoeve van de cliënt met hulpverleners, mantelzorgers, familie en maatschappelijke organisaties;
 • In overleg met de psychiater, maar ook teambreed de zorg aan te passen en zorg je voor correcte uitvoering hiervan.


Je inhoudelijke kennis en affiniteit (én de kunde van je collega’s) kun je aanscherpen door als aandachtsfunctionaris te fungeren voor een bepaald aandachtsgebied (bijv. psychose, verslaving, familiebeleid of somatiek). Je hebt regelmatig overleg met je collega’s van het wijkteam in de vorm van bijvoorbeeld intervisie, werkbespreking of themabijeenkomsten.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van casemanager goed uit te kunnen oefenen, ben je van nature nieuwsgierig en ben je in staat om je in te leven en tegelijkertijd te relativeren. Je kan omgaan met chaos en onvoorspelbaarheid, want geen dag is hetzelfde. En is het fijn als je al ervaring hebt in de ambulante zorg en depot medicatie kan toedienen. 


Verder beschik je over:

 • Een diploma hbo verpleegkundige;
 • Een rijbewijs B en een auto.

Waar ga je werken?

Het GGZ Wijkteam in Gouda biedt behandeling op basis van de FACT-methode. Op basis van ‘shared caseload’ wordt per team aan ongeveer 220 cliënten behandeling aangeboden. In wijkteam werken SPV’ers, casemanagers, een psychiater, een GZ-psycholoog, ervaringsdeskundige, verpleegkundig specialist, trajectbegeleider en maatschappelijk werker.

Het team richt zich op het complexe samenspel van enerzijds het reduceren van klachten en symptomen en het verwerken van zeer persoonsgerichte problemen, onder andere ten gevolge van trauma en sociale exclusie. Anderzijds wordt er ingezet op het aanbieden van interventies ter vergroting van de (psychische en fysieke) veerkracht en het herwinnen van het sociaal functioneren: herstel op basis van Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een jaarcontract voor 24 tot 32 uur (afhankelijk van je wensen) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.677- en € 4.180,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Yvette Wensveen, recruiter via 06 06 51389186 of stuur een mail naar y.wensveen@rivierduinen.nl

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.


Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!

Gouda
€ 2.677 - € 4.180 per maand
Wijkteam

of