Skip to content

Ervaringswerker medium intensive care

Leidschendam€ 2.327 - € 3.471 per maandMedium care volwassenen24-32 uur

Welke uitdaging ga je aan?

Zet jouw ervaring en deskundigheid in als ervaringsmedewerker op de medium care en kliniek Kristal (LVB) om cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen te ondersteunen in hun herstel. Op onze locatie in Leidschendam zijn wij op zoek naar jou!


Als ervaringswerker zet jij de door jouw ontwikkelde ervaringsdeskundigheid (GGZ) in bij de begeleiding van (groepen) cliënten om hen perspectief te bieden op herstel door middel van gesprekken en voorbeeldgedrag. Daarbij stimuleer en begeleid je cliënten bij herstelgerichte activiteiten in het kader van de behandelovereenkomst. Dit doe je in samenwerking met je collega’s binnen het multidisciplinaire team. Je hebt ook intervisies met collega’s. De inzet van ervaringsdeskundigheid is nog in ontwikkeling, dit biedt mooie kansen maar vraagt ook om initiatief en doorzettingsvermogen.


Dit doe je door;

 • Hersteltrainingen bij voorkeur geven die GGZ Rivierduinen heeft opgenomen in het herstelaanbod; Herstellen Doe Je Zelf, WRAP (Welness Recovery Action Plan), herstelwerkgroep, HOP (Honest Open Proud);
 • Het team te adviseren vanuit je eigen ervaring;
 • Voorlichtingsactiviteiten verzorgen in afstemming met de adviseur herstel en ervaringsdeskundigheid;
 • De-escalerend te werken;
 • Samen te werken met de andere ervaringswerkers binnen de GGZ; dit biedt kansen voor innovatie en een veelzijdige invulling van het aanbod.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van ervaringsmedewerker goed uit te kunnen voeren ben je proactief en communicatief vaardig. Je staat stevig in je schoenen, hebt een goed gevoel voor humor en bent mensgericht. Ook heb je een affiniteit met klinisch werken en met de doelgroep.

Verder beschik je over:

 • Een werk- en denkniveau op hbo-niveau;
 • Ervaringskennis door middel van scholing en training aantoonbaar omgezet naar ervaringsdeskundigheid. Te denken valt aan: TOED (Traject Opleiding Ervaringsdeskundigheid), Howie the Harp, BGE en dergelijke;
 • Kennis over presentiebenadering en van relevante wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld de WvGGZ (Wet verplichte GGZ) voor wat betreft de Crisismaatregel en Zorgmachtiging is een pre.

Hoe ziet jouw team eruit?

De medium care volwassenen heeft 21 bedden en behandelt cliënten met ernstige en acute psychiatrische aandoeningen. De MC biedt acute klinische zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder met een opnameduur variërend van enkele dagen tot een aantal maanden.
Kliniek Kristal (LVB) behandeld volwassen cliënten met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek en heeft de beschikking over 17 bedden. Zij bieden crisisopname, klinische observatie, diagnostiek en behandelingen.

Je komt te werken in een multidisciplinair, enthousiast en gemêleerd team van deskundige collega’s (verpleging, begeleiding, behandelstaf etc) waar je gebruik maakt van elkaars expertise. Deze mix van kennis zorgt voor een geïntegreerd en specialistisch klinisch zorgaanbod.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een contract voor een jaar de tussen 24 en 32 uur (afhankelijk van je wensen) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.327,- en €3.471,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40 conform CAO GGZ). Met ingang van 01-01-2024 zullen de lonen stijgen met 2%;
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal €500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Voor indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag.


Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust even contact op met Tessa Hagendijk, recruiter via 06 57422913 of stuur een mail naar t.hagendijk@rivierduinen.nl.

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).


GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.

Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!


Leidschendam
€ 2.327 - € 3.471 per maand
Medium care volwassenen

of