Skip to content

HBO Verpleegkundige met ambitie voor de SPV opleiding bij FACT wijkteam Lisse

Lisse€ 2.677 - € 4.180 per maandWijkteam28-36 uur, verpleegkundige

Welke uitdaging ga je aan?

Geen dag is het zelfde in deze betekenisvolle en afwisselende ambulante functie. Met jouw expertise als HBO-verpleegkundige help je de cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening met het hervinden van de regie op hun leven. Dit doe je vanuit de eigen woonomgeving. Ben jij leergiering en heb je de ambitie om de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) te gaan doen? Dan maakt het FACT-team Lisse graag kennis met je.


De functie:

Als verpleegkundige in het FACT-team krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je helpt cliënten met ernstige psychiatrische aandoening om vanuit hun thuissituatie zo goed mogelijk de regie op hun leven te hervinden. Onze cliënten kampen met een psychische kwetsbaarheid. Hoewel je altijd streeft naar een volledig herstel is dit niet in alle gevallen mogelijk. Binnen de beperkingen die een cliënt heeft, probeer je diegene daarom zo goed mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Dit begint met thuis behandelen.


Waarom de SPV opleiding?

In de wereld van de gezondheidszorg is het soms lastig om het onderscheid te begrijpen tussen een 'gewone' verpleegkundige en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Maar collega Frank, SPV bij FACT-team Lisse, legt het haarfijn uit: "Sinds ik SPV ben, is mijn arsenaal aan vaardigheden aanzienlijk uitgebreid. Zowel een SPV als een verpleegkundige richten zich op het totaalplaatje, maar als SPV ben ik beter uitgerust voor crisisinterventie, deelbehandeling en geef ik vormen van therapie. Als SPV heb je een cruciale verbindende rol: je bewaakt het totaalplaatje van de behandeling, stelt samen met de cliënt een behandelplan en een signaleringsplan op en fungeert als de verbindende schakel tussen de regiebehandelaar, de patiënt, het systeem en andere zorgverleners. Buiten dit totaalplaatje kijk je ook breder. Je kijkt naar systeeminventarisaties, verzorgt de bemoeizorg binnen de gemeente Lisse, Hillegom en Sassenheim en je neemt deel aan overleggen van de sociale wijkteams van de gemeente. Geen dag is hetzelfde: het ene moment ben je bezig met geplande zorg het andere moment moet je je agenda leegmaken om een crisis te beoordelen, of je bent samen met de GGD op huisbezoek om te kijken of bemoeizorg moet worden opgestart. Je bent onderweg naar een cliënt en vervolgens belt een bezorgde huisarts die om consult vraagt. De volgende dag zit je bij een sociaal wijkteam waarbij alle ketenpartners aanwezig zijn, zoals de woningbouw, de gemeente, jeugdzorg, de politie en nog vele andere om allerlei casussen te bespreken waarbij wij gevraagd worden onze expertise in te zetten. Je hebt dan een adviserende rol en waar nodig wordt direct opgestart.”


Spreekt dit jou aan? Wij bieden jou de kans om de SPV opleiding bij ons team te gaan volgen.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van verpleegkundige goed uit te kunnen voeren, ben je natuurlijk gemotiveerd om outreachend te werken in een enthousiast en gecertificeerd FACT-team. Je hebt ervaring opgedaan als ambulant verpleegkundige binnen de psychiatrie. Je voelt je op je plek als verbindende schakel tussen cliënt, zijn of haar directe leefomgeving en je collega’s. Je bent een netwerker en weet jij proactief mensen en instanties bij elkaar te brengen voor een beter zorgaanbod.


Verder beschik je over:

 • Een diploma hbo-verpleegkunde en je bent enthousiast en gemotiveerd om de SPV-opleiding via Rivierduinen te gaan volgen;
 • Een BIG registratie;
 • Een rijbewijs en auto.


Waar ga je werken?

Je komt terecht in een divers, hecht en gezellig team. Veel van je collega’s werken al langere tijd in dit team, want als je eenmaal van dit leuke team hebt geproefd wil je niet anders meer! Er is veel onderlinge betrokkenheid, zo zijn we goed op de hoogte van elkaars werkzaamheden en springen we regelmatig voor elkaar in. De sfeer is ontspannen, de lunches gezellig en er wordt dagelijks met elkaar gelachen. In wijkteam werken SPV, casemanagers, twee psychiaters, GZ-psychologen, ervaringsdeskundige, verpleegkundig specialist, trajectbegeleider en maatschappelijk werker. Bijna alle disciplines zijn bij FACT Lisse vertegenwoordigd, waardoor we veel van elkaar kunnen leren en regelmatig bij elkaar aankloppen als we zelf ergens niet uitkomen. Dus zoek jij een gevarieerde baan als SPV in opleiding, in een ervaren team met fijne collega’s? Dan ben je bij FACT Lisse zeker aan het juiste adres.Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een onbepaalde tijd contract voor 28 tot 36 uur per week;
 • Een maandelijkse beloning tussen de €2.677 en €4.180 op basis van een 36-urige werkweek FWG 50 conform CAO GGZ;
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Yvette Wensveen, recruiter via 06 51389186 l y.wensveen@rivierduinen.nl of neem contact op met Frank van der Wal, Coördinator/ SPV Wijkteam Lisse via  06-13600670 l f.vanderwal@rivierduinenen.nl.

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.


Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!

Lisse
€ 2.677 - € 4.180 per maand
Wijkteam

of