Skip to content

Psychiater bipolair poli volwassenen

Leiden€ 5.932 - € 10.172 per maandPolikliniek volwassenen24-36 uur, psychiater

Welke uitdaging ga je aan?

Welke uitdaging ga je aan?

Kom werken bij GGZ Rivierduinen op de polikliniek in Leiden. Wij zoeken een zelfstandige en enthousiaste psychiater die warm loopt voor de bipolaire doelgroep. Jij duikt graag op de inhoud en je bent op zoek naar een werkplek met meerdere psychiaters en professionals om je heen. 

Als bipolaire team maken wij onderdeel uit van de polikliniek volwassenzorg in Leiden en participeren we in het landelijk kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS). Ons team bestaat uit sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychiatrisch verpleegkundigen (thuiszorg), psychiaters, verpleegkundig specialisten, een psychotherapeut en een maatschappelijk werker. Met veel passie voor de bipolaire doelgroep werken wij aan het bieden van uitstekende zorg, waarbij het streven is om de crisis vóór te zijn. Voor ons is daarom het samen vroeg signaleren en snel op- en afschalen van de multidisciplinaire zorg, aan de orde van de dag. Wij kunnen daarbij ook gebruik maken van de mogelijkheden van andere afdelingen binnen Rivierduinen, zoals bijvoorbeeld de kliniek, crisisdienst en Intensive Home Treatment. Daarnaast hechten wij aan goede samenwerking met bijvoorbeeld huisartsen, GGD, gemeente, politie, verzorgingshuizen en instanties voor verslavingszorg.


Dit doe je door;

 • de diagnostisering en behandeling van cliënten met een (co-morbide) bipolaire stoornis. Op basis van je kennis, vaardigheden en ervaring weet je ook in de meest uitdagende gevallen een adequate behandeling te formuleren;
 • adviseren en superviseren van collega’s waar nodig;
 • superviseer je arts-assistenten en participeer je in het onderwijs voor co-assistenten;
 • het participeren als staflid in de opleiding tot psychiater van Rivierduinen;
 • het deel nemen aan de diensten buiten kantooruren van Rivierduinen;
 • het delen nemen, als lid, aan de medische staf van Rivierduinen.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

 • Je staat ingeschreven in het BIG en RGS register;
 • Je hebt een AGB code of kunt deze aanvragen;
 • Je denkt en handelt vanuit herstelgerichte zorg; vanuit deze gedachte werk je aan meer autonomie voor cliënten;
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met de behandeling van bipolaire stoornissen, en in ieder geval een flinke dosis enthousiasme voor deze doelgroep
 • Je hebt uitstekende samenwerkingsvaardigheden
 • Je heb zin om samen iets moois neer te zetten.

Door de aanwezige kennis en ervaring binnen het team, is deze plek geschikt voor zowel ervaren als startende psychiaters.

Afhankelijk van het aantal contracturen, kun je je werkzaamheden binnen het bipolaire team uitstekend combineren met andere werkzaamheden binnen de poli. Zowel op het gebied van stemming, angst, trauma en persoonlijkheidsproblematiek, zijn er diverse mogelijkheden.

Waar ga je werken?

Als psychiater kom je te werk in een multidisciplinair team met in totaal 65 collega’s; 7 psychiaters, klinisch psychologen, GZ-psychologen, basispsychologen, verpleegkundig specialisten, SPV’ers, sociotherapeuten en vaktherapeuten. Samen zetten wij ons er voor in om cliënten continu beter te kunnen helpen vanuit onze brede en inhoudelijke expertise. De omvang van onze polikliniek geeft het team een uniek karakter. Kennisdeling en collegialiteit staan bij ons voorop. 

Voor cliënten voor wie het aanbod op onze eigen polikliniek ontoereikend is, beschik je binnen Rivierduinen over diverse aanvullende mogelijkheden. In samenwerking met collega’s van bijvoorbeeld de kliniek, crisisdienst en Intensive Home Treatment (IHT) zorg je voor de juiste zorg voor cliënten.

Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een onbepaalde tijd contract voor 24 tot 36 uur (afhankelijk van je wensen);
 • Een bruto maandsalaris tussen de €5.932,- en €10.172,- op basis van een 36-urige werkweek (AMS);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • Een laptop en telefoon;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Marique Huyben, recruiter via 06 83190174 of stuur een mail naar m.huyben@rivierduinen.nl. 

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.


Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!

Leiden
€ 5.932 - € 10.172 per maand
Polikliniek volwassenen

of