Skip to content

Woonbegeleider/ verzorgende IG beschermd wonen Sassenheim

Sassenheim€ 2.327 - € 3.471 per maandBeschermd wonen24-36 uur, begeleiders

Welke uitdaging ga je aan?

Welke uitdaging ga je aan?

Ga uit van de eigen kracht en vier de kleine successen samen. Als begeleider / verzorgende IG word je enthousiast van het begeleiden van cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening naar het verkrijgen of behouden van zoveel mogelijk zelfredzaamheid. Kom snel kennis maken met beschermd wonen locatie in Sassenheim! 


Beschermd wonen Sassenheim biedt ondersteuning aan 22 cliënten met verschillende ernstige psychiatrische aandoeningen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een verstandelijke beperking, middelengebruik en/of somatische aandoening.  De begeleiding is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, (opnieuw) aanspraak doen op bestaande vaardigheden en samen met de cliënten onderzoeken waar hun krachten en wensen liggen vanuit de herstelvisie. Per cliënt kan dit proces er anders uitzien; iedereen heeft zijn eigen tempo en verhaal.


Als woonbegeleider / verzorgende IG begeleid je de cliënten in hun dagelijks leven, waarbij je ondersteunt bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken in herstelplan van de cliënt. Je observeert, signaleert en rapporteert. Je bent alert op veranderingen in gedrag en maakt dit bespreekbaar met zowel de cliënt, de persoonlijk begeleider en het (FACT-)wijkteam. Hierbij neem je preventieve maatregelen om escalatie te voorkomen en richt je je op de mogelijkheden van de cliënt.


Dit doe je door:

 • Onderhouden van contacten met het (sociale) netwerk van de cliënt;
 • Stimuleren en begeleiden van de cliënten tot het ondernemen van activiteiten voor het vergroten van de zelfstandigheid en sociale zelfredzaamheid;
 • Oog te hebben voor de leefomgeving van de cliënt en ondersteunt de cliënt in het onderhouden hiervan;
 • Onregelmatige (ochtend/avond) diensten te werken, waarbij je naast oog voor de individuele cliënten ook het groepsproces begeleid;
 • Bereikbaarheidsdiensten te draaien in de nacht waarbij je oproepbaar bent voor onze cliënten in situaties die niet kunnen wachten tot de volgende ochtend.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van woonbegeleider / verzorgende IG goed uit te kunnen voeren ben je geduldig en sterk in je communicatie. Je werkt graag in een dynamische omgeving en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de cliënt.


Verder beschik je over:

 • Een afgeronde mbo 3 opleiding, zoals verzorgende IG of een afgeronde mbo 4 opleiding, zoals verpleegkunde of persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg;
 • Affiniteit met de psychiatrie en somatiek.


Waar ga je werken?

Binnen Beschermd Wonen hebben wij diverse locaties in de regio’s Leiden, Alphen a/d Rijn en de Duin- en Bollenstreek. Wij bieden ondersteuning aan volwassenen vanaf 18 jaar oud met ernstige psychiatrische aandoeningen, waaronder psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen en autismespectrumstoornissen. Beschermd wonen is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. De locaties zijn zeer divers waarbij wordt afgestemd op wat cliënten nodig hebben. Duin en Bollenstreek heeft locaties in Katwijk, Sassenheim en Noordwijkerhout.


De locatie in Sassenheim bestaat uit 23 appartementen met een apart woon-/slaapgedeelte en eigen sanitaire voorzieningen. Eén van de appartementen op de begane grond is ingericht als kantoor voor de begeleiding en voor gezamenlijke momenten en activiteiten (zoals het dagelijkse koffiemoment). Het team in Sassenheim bestaat uit 10 a 15 collega's en bestaat uit woonbegeleiders, ervaringsdeskundigen en ambulant woonbegeleiders, die zich elke dag met veel energie inzetten. Daarnaast is er nauwe samenwerking met betrokken (FACT-)wijkteam.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een jaarcontract voor 24 tot 36 uur (afhankelijk van je wensen) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.327- en €3.471- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40 of FGW 45 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Voor indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag.


Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Yvette Wensveen, recruiter via 06 06 51389186 of stuur een mail naar y.wensveen@rivierduinen.nl.

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen is dé aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in het noorden en midden van Zuid-Holland. Voor jonge, volwassenen of oudere mensen met psychische klachten. Dat doen we met 2.100 collega’s in de vertrouwde omgeving met onze wijkteams, in de acute zorg, binnen onze herstellocaties, onze poliklinieken, Eetstoornissen Ursula en het servicebedrijf.

Maar we zijn meer dan onze locaties en cliënten. Het kloppende hart van onze organisatie wordt gevormd door onze bevlogen medewerkers. Met jarenlange ervaring of nog in opleiding. En die geven we graag de ruimte.

Want we zijn niet alleen sterk in het op maat werken met onze cliënten, maar ook met wie bij ons werkt. Zo zorgen we dat je werk vandaag én morgen bij je past. En als je wilt doorgroeien, bieden we je – met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten – alle mogelijkheid om de regie te nemen in je eigen ontwikkeling.

Samenwerken zit in ons Rivierduinen-DNA. En dat zien we breed. Binnen onze organisatie, maar ook in de samenwerking met onze ketenpartners. Zo ben jij met je vakkennis steeds de onmisbare schakel in de keten. En natuurlijk binnen je eigen, multidisciplinaire team. Want door onze kleinschalige opzet en lage drempels wordt jouw inbreng gehoord. GGZ Rivierduinen. Dat is de ruimte om het verschil te kunnen maken!

Sassenheim
€ 2.327 - € 3.471 per maand
Beschermd wonen

of