Skip to content

Woonbegeleider / verzorgende IG beschermd wonen Rijnsburg

Rijnsburg€ 2.327 - € 3.787 per maandBeschermd wonen24-36 uur, begeleiders

Welke uitdaging ga je aan?

Welke uitdaging ga je aan?

Ga uit van de eigen kracht van onze cliënten. Als woonbeleider / verzorgende IG word jij enthousiast van het begeleiden van cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Heb je affiniteit met autisme? Kom dan werken op onze toekomstige beschermd wonen-locatie De begeleiding in Rijnsburg!


Beschermd wonen Rijnsburg De begeleiding biedt ondersteuning aan 15 cliënten met verschillende psychiatrische aandoeningen, waarvan een gedeelte van de cliëntenpopulatie bestaat uit cliënten met een autismespectrumstoornis. De locatie bestaat uit 16 appartementen met een aparte woon-/slaapgedeelte en eigen sanitaire voorzieningen. Eén van de appartementen wordt ingericht als kantoor voor de begeleiding en voor gezamenlijke momenten en activiteiten (zoals themamiddagen, spelletjesavonden en herstelgroepen). De ondersteuning is gericht op kortdurende trajecten, waarin de cliënten toewerken naar zo zelfstandig mogelijk wonen. De begeleiding is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, (opnieuw) aanspraak doen op bestaande vaardigheden en samen met de cliënten onderzoeken waar hun krachten en wensen liggen vanuit de herstelvisie. Per cliënt kan dit proces er anders uitzien; iedereen heeft zijn eigen tempo en verhaal. Het team Beschermd Wonen is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. 


Als woonbegeleider / verzorgende IG begeleid je de cliënten in hun dagelijks leven, waarbij je ondersteunt bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken in herstelplan van de cliënt. Je observeert, signaleert en rapporteert. Je bent alert op veranderingen in gedrag en maakt dit bespreekbaar met zowel de cliënt, de persoonlijk begeleider en het (FACT-)wijkteam. Hierbij neem je preventieve maatregelen om escalatie te voorkomen en richt je je op de mogelijkheden van de cliënt.


Dit doe je door:

 • Onderhouden van contacten met het (sociale) netwerk van de cliënt;
 • Stimuleren en begeleiden van de cliënten tot het ondernemen van activiteiten voor het vergroten van de zelfstandigheid en sociale zelfredzaamheid;
 • Oog te hebben voor de leefomgeving van de cliënt en ondersteunt de cliënt in het onderhouden hiervan;
 • Onregelmatige (ochtend/avond/nacht) diensten te werken, waarbij je naast oog voor de individuele cliënten ook het groepsproces begeleid.

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Om de functie van woonbegeleider / verzorgende IG goed uit te kunnen voeren ben je geduldig en sterk in je communicatie. Je werkt graag in een dynamische omgeving en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de cliënt.


Verder beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding mbo, zoals verzorgende IG, verpleegkundige of MMZ;
 • Affiniteit met de psychiatrie en autisme.Waar ga je werken?

Het team beschermd wonen Duin en Bollen is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. Je komt in een team met 30 à 40 collega’s. Ons team bestaat uit woonbegeleiders en ambulant woonbegeleiders, die zich elke dag met veel energie inzetten. Daarnaast is er nauwe samenwerking met betrokken wijkteam.


Beschermd Wonen Rijnsburg De begeleiding is een nog nieuw te openen locatie in Rijnsburg. Je komt te werken in een team met ongeveer 10 collega’s. Ons team bestaat uit woonbegeleiders, ervaringsdeskundigen en ambulant woonbegeleiders die zich elke dag met veel energie inzetten. Daarnaast is er nauwe samenwerking met betrokken (FACT-)wijkteam.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een jaarcontract voor 24 tot 36 uur (afhankelijk van je wensen) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.327 ,- en €3.787,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40 of 45 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Yvette Wensveen, recruiter via 06 06 51389186 of stuur een mail naar y.wensveen@rivierduinen.nl

Goed om te weten; onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen van alle leeftijden met ernstige, psychische klachten en hun naasten. Onze 2.100 collega’s bieden zorg aan zo’n 15.000 cliënten in de gemeenten in de regio’s Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Gouda, Leiden, Leidschendam en Zoetermeer. Rivierduinen heeft onder andere poliklinieken, wijkteams, acute zorg, klinieken, verblijfsafdelingen, dagbesteding en een specialistische afdeling voor eetstoornissen.


Onze bevlogen medewerkers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom geven we je graag de ruimte. Zo zorgen we dat je werk vandaag en morgen bij je past. Wil je doorgroeien? Dan kun je met onze opleidingen en onderzoeksfaciliteiten zelf de regie nemen in je ontwikkeling. Met je vakkennis ben jij steeds de onmisbare schakel in de samenwerking met onze cliënten, hun naasten, je collega’s en onze ketenpartners. Zo maak jij het verschil!

Rijnsburg
€ 2.327 - € 3.787 per maand
Beschermd wonen

of