Stage eetstoornissen Ursula volwassenen
GGZ Rivierduinen eetstoornissen Ursula heeft verschillende soorten afdelingen; de High Cure (kliniek), Jeugd Intensief, Volwassen Intensief, MGDB (Meergezins Dagbehandeling), individuele trajecten en Poligroepen. Je gaat als stagiair(e) aan de slag op deeltijdafdeling Intensief Volwassenen. Een plek waar volwassenen vanaf 18 jaar terecht kunnen voor begeleiding/behandeling van hun eetstoornis. Vaak zien wij dat een eetstoornis gepaard gaat met andere co-morbide klachten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een depressie of PTSS. Als daar behoefte aan is kan hier ook tijdens de Intensieve behandeling aandacht aan worden besteed. De meest voorkomende eetstoornis binnen Intensief Volwassenen is Anorexia Nervosa en Boulimia Nervosa.
De behandeling bestaat uit vijf intensieve dagen per week van ma t/m vr. Bij Intensief hebben we twee behandelgroepen van maximaal 10 cliënten. We bieden behandeling op maat wat betekent dat sommige cliënten om 16u naar huis gaan en anderen de optie hebben om hier te overnachten als dit geïndiceerd is. In het weekend is de afdeling gesloten. Naarmate cliënten hier langer zijn kunnen ze gaan afbouwen in hun dagen om meer thuis te oefenen met hetgeen ze hier op de afdeling geleerd hebben. De therapie onderdelen bestaan vooral uit groepsgerichte therapieën welke voor een Social Work stagiair(e) interessant zijn. De groepstherapieën bestaan uit CGT (cognitieve gedragstherapie), beeldende therapie, drama therapie, exposure, lichaamsgerichte therapie, weeggroep, weekend voor- en nabespreking en eetdagboek. De taken bestaan voornamelijk uit gespreksvoering in groepen waarin o.a. gesproken wordt over zaken die de eetstoornis betreft, maar ook over het oppakken van sociale contacten, dagbesteding, studie et cetera. Ook wordt in deze groep meermaals per week gesproken over gestelde uitdagingen en doelen die cliënten aan willen gaan. Jij als stagiair(e) gaat samen met de cliënt kijken hoe ze dit zo goed mogelijk kunnen aanpakken en begeleid ze hierin.
Naast de behandelgroep Intensief Volwassenen zal je ook meelopen met individuele trajecten. Hierin staat eetmanagement centraal. Dit zijn afspraken waarbij je samen met een collega wekelijkse gesprekken voert met een cliënt.
Je volgt de opleiding HBO Social Work met als uitstroomprofiel GGZ-agoog;
Je bent beschikbaar van september tot juni, minimaal 24-32 uur per week;
Je bent minimaal 18 jaar;
Mocht je eigen ervaring hebben m.b.t. een eetstoornis dan is de voorwaarde dat je 2 jaar hersteld bent.
Met een team van bevlogen collega’s bieden wij veranderings- en herstelgerichte behandelingen aan onze cliënten. Je komt te werken in een hecht- en collegiaal team van 9 sociotherapeuten waarbij er multidisciplinair gewerkt wordt samen met psychiaters, psychologen, SPV’er, verpleegkundigen, artsen en vaktherapeuten. Om de juiste zorg te bieden aan alle cliënten werken we graag op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Ieders input doet er toe.
Naast de goede zorg voor onze cliënten, staat samenwerken en elkaars krachten benutten centraal. Kortom: een enthousiast en collegiaal team dat zich verder wil ontwikkelen.
Je krijgt een stagevergoeding conform de CAO GGZ;
Je krijgt deskundige begeleiding van zowel een praktijkopleider als een werkbegeleider;
Reiskostenvergoeding indien je niet beschikt over een studentenreisproduct;
50 minuten per dag om aan school te werken welke in overleg (in één keer) zijn op te nemen;
De mogelijkheid om schoolvakanties in overleg op te nemen wanneer jij dat wil;
Een training BDA (Bejegening, De-escalatie en Agressiehantering);
Indien van toepassing krijg je een training medicatie delen;
Je ontvangt volledige vergoeding van de kosten voor jouw VOG verklaring;
Je bent volledig verzekerd gedurende jouw stage periode;
Ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Bij voldoende geschikte sollicitanten wordt de vacature vroegtijdig gesloten.