Overslaan naar content

Vrijwilligerswerk

Ontdek hoe jouw bijdrage er altijd toe doet!

Wil jij, in het dagelijks leven van mensen met een psychiatrische achtergrond, zorgen voor ontspanning, afleiding en plezier? Dan zijn we op zoek naar jou! Je kunt aan de slag op één van de afdelingen in Leiden, Oegstgeest, Lisse, Noordwijkerhout, Voorhout, Leidschendam of Alphen aan den Rijn.

Waarom vrijwilliger worden? Vrijwilliger worden doet iedereen om een andere reden. Een manier om je in te zetten voor een ander, waar je veel plezier en uitdaging in vindt. Het belangrijkste voor jou als vrijwilliger blijft: doe waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Lees hier de ervaringsverhalen van vrijwilligers bij GGZ Rivierduinen.

Wat kun je doen als vrijwilliger? Wat je ook doet, het gaat altijd om persoonlijk contact met de cliënt. Het belangrijkste is dan ook dát je er bent. Door regelmatig de moeite te nemen om langs te komen, een praatje te maken, of iets gezelligs te ondernemen, kun je veel voor iemand betekenen.

Er zijn vrijwilligers bij ons werkzaam op verschillende functies. Zo kun je aan de slag als ondersteuner creatieve activiteiten, gastvrouw/gastheer of kookvrijwilliger. Ook kun je aan de slag als bezoekvrijwilliger op de afdeling. Dan ga je regelmatig bij iemand langs voor een gezellig moment, een wandeling of een praatje.

Wat is er geregeld voor vrijwilligers bij GGZ Rivierduinen? Als vrijwilliger zet jij je in, en dat waarderen we. Hoe het verder precies in zijn werk gaat als je vrijwilliger wordt, lees je uitgebreid in onze folder Vrijwilliger bij GGZ Rivierduinen.

Onze afdeling Vrijwilligerszaken is altijd op zoek naar vrijwilligers. Solliciteer op de vacature die je aanspreekt. De coördinatoren nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Ben je geschikt voor vrijwilligerswerk binnen de psychiatrie? Dan nodigt de contactpersoon op de afdeling waar je als vrijwillger aan de slag gaat je uit.

Voor informatie kun je contact opnemen met de coördinatoren van de afdeling Vrijwilligerszaken: Jade Hellmeister en Sylvia van Duuren. Mail naar: vrijwilligers@rivierduinen.nl. Of bel tijdens kantooruren naar: 071 890 67 22.

Ontdek waar je als vrijwilliger aan de slag kan!

Individuele ondersteuning

artsbezoek, wandelen en meer

Beschermd wonen

gastheer/vrouw, koken en meer

Dagactiviteitencentra

internetcafé, koken en meer

Groepsvacatures

Drukkerij, werkplaats en meer.